Under torsdagseftermiddagen passade många Bunkeflostrandsbor på att prata med SD Malmös Magnus Olsson och Nima Gholam Ali Pour när de två kommunpolitikerna besökte Ängslätt Centrum.
– Ett väldigt positivt bemötande, och det blir bara bättre för varje år. Jag har hållit på med detta i 20 års tid och märker tydligt av denna utveckling, oavsett om vi besöker Slottsstaden, Värnhem, Bunkeflostrand eller någon annan del av Malmö, säger Magnus Olsson.
Han tror att anledningen till denna utveckling är att allt fler svenskar börjar inse vem SD faktiskt är och vad partiet faktiskt vill.
– Detta trots den negativa särbehandlingen av oss från media och andra politiska partier som pågått i alla år. Men verkligheten hinner ikapp till slut – åtgärder som vi flaggat för under flera års tid har på sistone beslutats av våra politiska motståndare. Skillnaden är bara att när vi la fram förslagen var de uttryck för vidrig människosyn, medan de nu beskrivs som nödvändiga.
Trygghet, lag och ordning är ett exempel på en av SD:s kärnfrågor, och det var även detta som många Bunkeflostrandsbor tog upp med Magnus och Nima.
– De oroar sig för våld och rån, framförallt då att deras barn ska drabbas. Detta är något som vi i SD länge velat bemöta konkret i Malmö med större polisnärvaro och kommunala ordningsvakter. Och just ökad polisnärvaro och ordningsvakter var också något som Bunkeflostrandsborna specifikt efterfrågade, säger Magnus Olsson.
En annan fråga som frustrerat boende i Bunkeflostrand är förtätningen och avsmalnandet av större huvudleder.
– Det stör många som behöver bilen i sin vardag. Även i dessa frågor har vi varit tydliga genom åren – vi säger nej till förtätning och förstörelse av unika naturvärden, och får vi möjlighet så river vi upp styrets trafikpolitik, säger Magnus Olsson och avslutar:
– Vi vill bevara den bykänsla som finns kvar här fortfarande, trots S-styrets styvmoderliga behandling av Bunkeflostrand.